Site info - Contact - Jazz in het Gooi

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voor al uw meldingen mbt de agenda informatie en input :

  

Kent Hanson, jazz host
Laren

  • Jazz host Radio 6FM: Yes to Jazz

  • Programmeur Yes to Jazz @ The Brinkhuis Laren NH

  • Adviseur Goois Jazz Festival en andere jazzfestivals

  • Directeur KH E&E Productions

  • Interim manager en docent in het V.O.


Reacties s.v.p. uitsluitend per mail: yestojazz@gmail.com

N.B.: Kent Hanson werkt belangeloos voor deze site en heeft geen officiële verbintenis in de zin van de wet op artiestenregelingen dan wel als theaterbureau dan wel als artiestenbureau.
Wel zoeken wij sponsoren t.b.v. de financiering van de webhosting en de flyers. Dat kan al vanaf enkele tientjes per jaar! Neem contact op via yestojazz@gmail.com voor meer informatie.

Over deze website en initiatiefnemer Henk de Boer


Henk de Boer, † 1-8-2015
Henk werd in 2014 ziek en helaas bleek genezing niet meer mogelijk ondanks zijn strijd en inzet. Bedankt Henk voor al je inzet om Jazz bij een groot publiek te brengen, we zullen je missen.

Jazz in het Gooi was een initiatief van Henk de Boer uit Bussum, publicist, vormgever & fotograaf.
Henk de Boer werd al jong aangetrokken door de sfeer, de dynamiek en de swing van de jazz. Een vioolstudie op 9-jarige leeftijd sloeg allesbehalve aan, maar een paar jaar later knutselde hij uit een oude koffergrammofoon en een fietsdynamo een elektrische platenspeler in elkaar. En de eerste 78-toerenplaat was In The Mood die ik voor 50 cent op het Waterlooplein op de kop tikte. De grote ommekeer kwam toen ik de film The Benny Goodman Story zag, waarna hij zich op de klarinet wierp. Daarna volgde even een altsax en tenslotte werd zijn grote liefde de tenorsaxofoon. Via de muziek van Benny Goodman kwam hij ook in contact met al die andere groten uit de mainstream jazz zoals Coleman Hawkins, Ben Webster, Lionel Hampton. In de loop van de jaren kwamen daar natuurlijk nog veel meer bij en gelukkig heeft hij tijdens de befaamde nachtconcerten in het Concertgebouw in de 50er jaren een aantal van hen live kunnen meemaken. Het is over bijzondere concerten van toen en nu en over opnamen uit heden en verleden dat hij het initiatief nam om een website te starten over Jazz in Het Gooi. Hij was een geweldige enthousiaste jazz man en jazz kenner, speelde saxofoon en was overal in het Gooi te bekennen als er jazz werd gemusiceerd.


Indien u op de hoogte wilt blijven van de jazz activiteiten in het Gooi, kunt u uw emailadres opgeven en wij mailen u van tijd tot tijd.

U kunt hier ook een Jazz Podium opgeven welke wij meeenemen in de lijst van Jazz Podia.

Veld met * is verplicht !

  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu